Cato Berichtendienst B.V.

 

 28-11-2002
 29-07-2005
OmgevingJava, JBoss Applicatie Server
RolProject leider, lead designer
 

Project
Plato is een centrale webapplicatie waarmee werkgevers berichten kunnen importeren of aanmaken over de status van de dienstbetrekking van hun werknemers (’in dienst treding’/’ziekmelding’). Deze berichten zijn bestemd voor instanties als verzekeringsmaatschappijen en sociale uitvoeringsinstellingen (bijv. GAK). Plato verzorgt tevens de berichtendistributie. De opdracht behelst grondige aanpassing van de volgende onderdelen:

·      Herontwerp en herimplementatie van bestaande applet-servlet architectuur naar JEE architectuur.
·      Verbeteren van performance en gebruiksvriendelijkheid van het import proces.
·      Vervanging van de back-end van Plato; de postkamer, die berichten transformeert, groepeert en verstuurt naar de afnemer.

Uitvoering
Het eerste deel van dit project was ik verantwoordelijk voor de software architectuur en het ontwerp van de applicatie. Ik heb mede het plan opgezet om de applicatie te hervormen en ben de architect van de nieuwe postkamer.In het tweede deel heb ik daarnaast ook de rol van projectleider vervuld (klein team 3-4 personen).

In de loop van 2005 heb ik een omvangrijke transitie begeleid waarbij het beheer van hosting-partij is gewisseld, en de applicatie van platform en database versie.